Duurzaam Ondernemen

CRADLE TO CRADLE WERKPLEK

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Tegenwoordig zien we dat het bedrijfsleven bereid is het voortouw te nemen om milieubewuster te ondernemen. Ook onze organisatie onderstreept het belang van een ‘groene economie’. Wij willen hetzelfde als de meeste ondernemers: “een leefbare groene wereld, ook voor volgende generaties”.

Duurzame inrichting

Wij geven gezamenlijk met onze leveranciers, vorm aan duurzame werk-, leer- en leefomgevingen die stimulerend werken op de mensen die zich er in bewegen. Wij bieden doordachte inrichtingsconcepten aan waarbij efficiënt ruimtegebruik centraal staat. Dit leidt tot een lagere ‘Total Cost of Ownership’ en lagere exploitatiekosten. Hierbij maken wij gebruik van duurzame inrichtingsconcepten. We kunnen u helpen met het realiseren van uw duurzaamheidsdoelstellingen door het optimaliseren van ruimte (m2), materialen, energie en kosten.

Cradle to Cradle filosofie

Onze leveranciers – waaronder Ahrend, Triumph, Prosedia en Interstuhl – hechten waarde aan het milieu en duurzaam ondernemen. Onze hoofdleverancier Ahrend richt haar bedrijfsvoering bijvoorbeeld in volgens de “Cradle to Cradle” (C2C)-filosofie. Het Cradle to Cradle-concept gaat uit van productietechnieken waarbij geen afval gestort of verbrand hoeft te worden. Materialen en producten moeten namelijk ofwel (in de biosfeer) verteren of als voedsel dienen, een nieuw leven krijgen, of (in de technosfeer) als grondstof dienen voor een nieuw product. Voorwaarde is om materialen te definiëren als veilige materialen, gebruik te maken van groene energie, waterverbruik beperken en water zuiveren. Volgens dit principe wil o.a. Ahrend in 2020 de kringlopen gesloten hebben.

We willen u graag nog meer vertellen…

Natuurlijk kunnen wij u in een persoonlijk gesprek nog veel meer vertellen over onze duurzame inrichtingsconcepten. Wij maken graag een afspraak met u in uw bedrijf of organisatie. Of loopt u eens langs voor advies op maat en om een kijkje te nemen in onze showroom en u te laten inspireren! U bent van harte welkom!